Systema i Göteborg

Äntligen Systema i Göteborg!

Från och med april 2016 kommer Playing for Life att dedikera onsdagkvällarna till Systematräning. Vad är då Systema och hur har det dykt upp i Göteborg och Playing for Life?

Systema är en rysk kampkonst (RMA) som på senare tid kommit att bli allt mer populär i västvärlden genom inte minst Mikhail Ryabko och Vladimir Vasiliev. Rötterna står närmast att finna i den stridsträning som utvecklades för Röda Armen i början av 1900-talet och som fortfarande används av såväl militär som specialstyrkor i Ryssland.

Systema tränar vi med och utan vapen, i olika typer av terräng, stående och på marken, fysiskt och psykiskt. I Systema finns inga förutbestämda rörelsemönster och tekniker att följa – bara djupa, intuitiva principer som gör oss mer avslappnade och välmående och som samtidigt lär oss om kamp, strid och konflikthantering.

Den dedikerade tiden för Systema på onsdagkvällarna i Göteborg tillkommer för att ge mer fokus på självförsvar i alla dess olika former (läs mer här). Spontaniteten, friheten och lekfullheten i Systema knyter väl an till Playing for Lifes koncept och är därför en passande utgångspunkt för att börja utforska individens naturliga, inneboende självförsvar.

Systematräningen kräver inga förkunskaper och intag sker kontinuerligt under hela året (se tider och priser). Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta Robin på info@playingforlife.se eller telefon 073 039 5764.

Väl mött på Playing for Life i Göteborg!